Hondencoach

 

Als hondencoach ga ik samen met u aan de slag om te kijken waar het probleemgedrag van de hond vandaan komt. Hierbij kijk ik niet alleen naar de hond maar ook vooral naar u als baas. U speelt als eigenaar van de hond namelijk de grootste en meest belangrijke rol in zijn gedrag.

We plannen eerst een vrijblijvend intakegesprek in. Tijdens dit gesprek wil ik graag weten waar u tegen aan loopt en welk gedrag u graag anders zou zien of wat u graag zou willen leren. Aan de hand hiervan stel ik een traject op maat op. Immers, niet alle situaties zijn gelijk en vaak zijn gedragsproblemen niet van de ene op de andere dag spontaan begonnen. Daarom werk ik met trajecten in plaats van een éénmalig consult. We willen namelijk dat er een permanente gedragsverandering plaatsvindt en niet dat u met uw hond na een paar dagen weer terug valt in uw oude patroon.

Ik wil u graag helpen op een goede manier met uw hond te communiceren, zodat jullie elkaar weer goed begrijpen en jullie kunnen bouwen aan een goede band met wederzijds respect en vertrouwen.

 

  • Vraagt u zich met het wandelen regelmatig af wie nou eigenlijk wie aan het uitlaten is?
  • Merkt u dat uw hond heel erg hyper/overenthousiast reageert op visite of andere honden?
  • Kunt u thuis niet meer ontspannen, omdat uw hond constant blaft als hij iets hoort of ziet?
  • Laat u uw hond zo veel mogelijk uit op tijdstippen dat u weet dat u zo weinig mogelijk mensen tegenkomt?
  • Schaamt u zich soms, omdat uw hond totaal niet naar u luistert?
  • Of heeft u wel eens medelijden met uw hond omdat u ziet dat hij zich erg ongemakkelijk voelt in bepaalde situaties?

Herkenbaar?

Kunt u zich goed vinden in één van bovenstaande dingen of heeft u iets vergelijkbaars? Neem vrijblijvend contact op om de situatie en mogelijkheden te bespreken!