Over mij

Hallo, mijn naam is Annemieke Faber. Al van jongs af aan ben ik gek op dieren en speciaal honden. Van mijn ouders mocht ik echter zelf nooit een hond. Als meisje ging ik dus in het dorp waar we woonden op zoek naar mensen waarvan ik de hond uit mocht laten.

Op een gegeven moment mocht ik iedere dag wandelen met de hond van de buren. Dit was een grote Duitse staande reu. Hij had veel jachtinstinct en soms kon ik hem maar met moeite houden. In die periode kwam ook Cesar Milan met zijn programma ‘the dogwhisperer’ op tv. Met veel aandacht volgde ik dit programma en probeerde ik de dingen die ik zag toe te passen op Astra, de Duitse staande reu. Het wandelen met hem ging hierdoor steeds beter. Ik stelde steeds duidelijkere grenzen en communiceerde met hem op een manier die hij begreep. Helaas moest hij 1,5 jaar later op hoge leeftijd ingeslapen worden.

Een eigen hond mocht ik nog steeds niet van mijn ouders. Ik baalde hier natuurlijk vreselijk van. Op een gegeven moment kreeg de hond van een vriend van mij een nestje. Dit was niet gepland en er was enige stress. Ik verdiepte me in de dracht van een hond en hielp vervolgens deze vriend met de geboorte van de pups bij zijn hond. Als dank mocht ik van hem een pup uitzoeken en dit zou dan mijn hond zijn. De pup mocht van hem wel gewoon bij hem en de moeder blijven, ik mocht zelf immers geen hond van mijn ouders. Mijn moeder is bang voor honden dus ik deed er in die periode alles aan om mijn pup genaamd Eira zo goed mogelijk op te voeden in de hoop dat ik haar later mee naar huis zou kunnen nemen. Eira mocht beslist niet springen, happen of blaffen. Ook mocht ze natuurlijk niet te druk zijn en hypergedrag vertonen. Dit is goed gelukt en toen ze een half jaar oud was, mocht ik haar van mijn ouders meenemen naar huis en mocht ze bij ons komen wonen.

Toen ik later op mezelf ging wonen, heb ik nog een hond aangeschaft. Nadat ik me goed in het ras verdiept had en met meerdere fokkers gebeld had, heb ik een rottweiler pup aangeschaft. Ik was er van overtuigd dat deze hond net zo goed zou luisteren als Eira als hij dezelfde opvoeding kreeg. De opvoeding van de pup ging erg goed. Ik ging met hem naar puppycursus en stroomde door naar de vervolgcursus. Echter nadat hij een keer een nare ervaring opdeed terwijl hij aangelijnd was, veranderde dit. Hij ging uitvallen naar andere honden aan de riem. Dit wilde ik natuurlijk niet, dus zocht ik hulp. Zo kwam ik bij Eddy van hondweerinbalans terecht.

Eddy liet me zien hoe ik zelf invloed had op Lu-kai zijn gemoedstoestand. De tips en oefeningen die Eddy me gaf, paste ik toe en het ging veel beter. Ik werd weer helemaal enthousiast over het werken met honden en ben na deze hulp een cursus gaan doen en bij Eddy in een coachingstraject gestapt. Ik heb me aangesloten bij het HWIB keurmerk en wil nu graag alles wat ik heb geleerd gebruiken om andere mensen te helpen.

Loopt u tegen problemen aan met uw hond? Wacht dan niet te lang met het zoeken van hulp anders is er kans dat het probleem alleen verergert en wellicht een gewoonte wordt.