Over Annemieke Faber

 Hallo, mijn naam is Annemieke Faber. Al van jongs af aan ben ik gek op dieren en speciaal honden. Van mijn ouders mocht ik echter zelf nooit een hond. Als meisje ging ik dus in het dorp waar we woonden op zoek naar mensen waarvan ik de hond uit mocht laten. 

Op een gegeven moment mocht ik iedere dag wandelen met de hond van de buren. Dit was een grote Duitse staande reu. Hij had veel jachtinstinct en soms kon ik hem maar met moeite houden. Op internet en in boeken zocht ik informatie op over het trainen van een hond en ik probeerde de dingen die ik las toe te passen op Astra, de Duitse staande reu. Het wandelen met hem ging hierdoor steeds beter en we hadden veel plezier samen. Helaas moest hij 1,5 jaar later op hoge leeftijd ingeslapen worden. 

Een eigen hond mocht ik nog steeds niet van mijn ouders. Ik baalde hier natuurlijk vreselijk van. Op een gegeven moment kreeg de hond van een vriend van mij een nestje. Dit was niet gepland en er was enige stress. Ik verdiepte me in de dracht van een hond en hielp vervolgens deze vriend met de geboorte van de pups bij zijn hond. Als dank mocht ik van hem een pup uitzoeken en dit zou dan mijn hond zijn. De pup mocht van hem wel gewoon bij hem en de moeder blijven, ik mocht zelf immers geen hond van mijn ouders. Mijn moeder is bang voor honden dus ik deed er in die periode alles aan om mijn pup genaamd Eira zo goed mogelijk op te voeden in de hoop dat ik haar later mee naar huis zou kunnen nemen. Omdat Eira inderdaad uitgroeide tot een lieve, stabiele hond mocht ik haar toen ze 6 maanden oud was van mijn ouders mee naar huis nemen.  

Toen ik later op mezelf ging wonen, heb ik nog een hond aangeschaft. Nadat ik me goed in het ras verdiept had en met meerdere fokkers gebeld had, heb ik een rottweiler pup aangeschaft. Ik was er van overtuigd dat deze hond net zo goed zou luisteren als Eira als hij dezelfde opvoeding kreeg. De opvoeding van de pup ging erg goed. Ik ging met hem naar puppycursus en stroomde door naar de vervolgcursus. Echter nadat hij een keer een nare ervaring opdeed terwijl hij aangelijnd was, veranderde dit. Hij ging uitvallen naar andere honden aan de riem. Dit wilde ik natuurlijk niet, dus zocht ik hulp. 

Door middel van verschillende oefeningen en ook een verandering in mijn eigen mindset, kreeg ik weer invloed op het gedrag van Lu-kai en hierdoor werd ik weer helemaal enthousiast over het werken met honden.  

Inmiddels heb ik meerdere opleidingen, workshops en cursussen gevolgd. Enkele voorbeelden hiervan zijn toegepaste ethologie van de hond en kynologisch instructeur, vuurwerkangst bij honden, hond en kind manifestatie, stress bij honden, hondenlijf gangwerk en beweging en basisneuswerk. Graag wil ik nu alles wat ik heb geleerd gebruiken om andere mensen te helpen. Ik geloof er niet in dat er één bepaalde manier of methode is. Door goed te kijken naar jou en je hond, ga ik jullie helpen met een manier die voor jullie werkt!

Loopt u tegen problemen aan met uw hond?

Wacht dan niet te lang met het zoeken van hulp anders is er kans dat het probleem alleen verergert en wellicht gewoonte wordt!