Puppy expert

 

Samen een pup uitzoeken

Als puppy expert help ik je graag met het uitzoeken en opvoeden van je pup. Samen kijken we naar jouw wensen en behoeften maar ook naar de ras specifieke kenmerken van een pup en of dit een juiste match is. Een bordercollie uit een werklijn zal niet gelukkig worden als je deze hond alleen als gezinshond wilt, zonder er mee te trainen. Net zoals het niet verstandig is om een Franse bulldog te nemen als je graag urenlange wandelingen maakt.

Graag plan ik een intake gesprek met je in om kennis te maken en te bespreken wat jij/jullie zoeken in een hond. Hoe ziet jouw ideale dag eruit met jouw viervoeter? Welke eigenschappen in een hond vind jij leuk en belangrijk en welke absoluut niet? Vervolgens ga ik opzoek naar een goede fokker en (indien mogelijk*) zoek ik daar uiteindelijk d.m.v. puppytesten een geschikte pup voor je uit.

* sommige fokkers doen dit zelf.

 

1-op-1 trajecten

De meeste pups mogen als ze 8 weken oud zijn het nest verlaten. Ze zitten dan in de socialisatie periode, ook wel de gevoelige periode genoemd. In deze periode zal de pup heel snel veel leren over zijn omgeving. Wanneer jij graag een sociale en stabiele hond wilt, is het van belang om deze periode optimaal te benutten. 

De meeste puppycursussen beginnen pas als de pup al 12 weken oud is. Als je wacht met het opvoeden en trainen van jouw pup tot deze 12 weken is, wanneer zijn angst voor onbekende zaken sterk ontwikkeld is, heb je grote kans dat jouw hond later angstproblemen krijgt en niet meer goed kan omgaan met onbekende prikkels of onbekende mensen. Het is echter ook niet goed om de pup in de periode vanaf 8 weken te overladen met verschillende prikkels. Hier kan de pup namelijk overprikkeld van raken.

Daarom help ik jou als puppyexpert om de juiste balans te vinden zodat je meteen vanaf dag 1 op een fijne manier met jouw pup aan de slag kunt . Ik help jou de belevingswereld van je pup te begrijpen zodat jij ook begrijpt hoe je je pup dingen aan kunt leren.  Ik ga je leren hoe je omgaat met standaard puppy taferelen en geef je tips voor het zindelijk maken van je pup. Leg je uit hoe je kunt zien dat je pup moe is en vertel je hoe je je pup in de rust krijgt. Je gaat leren hoe spanning-signalen en bij jouw pup uitzien en hoe je hem kunt begeleiden als hij iets spannend vindt. Verder gaan we aan de slag met ontspannen wandelen, leuke mentale uitdagingen voor je pup, een goede balans tussen rust en activiteit, je pup leren omgaan met visite en andere honden. Dit doen we één op één bij jou thuis zodat ik meteen in kan spelen op de situatie. De trainingen zijn berust op wederzijds respect en vertrouwen. Op deze manier zorgen we samen voor een goede start van jouw pup. 

Programma Puppy power

De opbouw van het traject van 12 maanden is als volgt:

Maand 1 ⇒ 5 lessen
Maand 2 ⇒ 3 lessen
Maand 3 ⇒ 2 lessen
Maand 4 ⇒ 1 les
Maand 5 ⇒ videocall
Maand 6 ⇒ 1 les
Maand 7 ⇒ videocall
Maand 8 ⇒ 1 les
Maand 9 ⇒ videocall
Maand 10 ⇒ 1 les
Maand 11 ⇒ videocall
Maand 12 ⇒ 1 les

Klaar om met jouw pup aan de slag te gaan?