Puppycoach

Als hondengedragsdeskundige help ik u graag met het uitzoeken en/of opvoeden van uw pup. Samen kijken we naar uw wensen en behoeften maar ook naar de ras specifieke kenmerken van een bepaald ras en of dit dus een juiste match is. Een bordercollie uit een werklijn zal niet gelukkig worden als u deze hond alleen als gezinshond wilt, zonder er mee te trainen. Net zoals het niet verstandig is om een Franse bulldog te nemen als u graag urenlange wandelingen maakt. Maar ook is het bijvoorbeeld niet handig om een Bassethound te nemen als u in een appartement 3 hoog woont en er geen lift aanwezig is.

De meeste pups mogen als ze 8 weken oud zijn het nest verlaten. Ze komen dan in de ‘socialisatiefase’. Wanneer u graag een sociale en stabiele hond wilt, is het van belang om deze periode optimaal te benutten. Deze periode is nooit meer in te halen: dus in deze periode moet men echt aan de slag met de pup. Vaak krijgen pups pas als ze 12 weken oud zijn de grote cocktailenting, waarna ze pas volledig ge├źnt zijn.

De meeste puppycursussen beginnen dan ook als de pup al 12 weken oud is. Als u wacht met het opvoeden en trainen van uw pup tot deze 12 weken is, wanneer zijn angst voor onbekende zaken sterk ontwikkeld is, heeft u grote kans dat uw hond later angstproblemen krijgt en niet meer goed kan omgaan met onbekende prikkels of onbekende mensen. Het is echter ook niet goed om de pup in de periode vanaf 8 weken te overladen met verschillende prikkels. Hier kan de pup namelijk overprikkeld van raken.

Als hondengedragsdeskundige en puppycoach help ik u de juiste balans te vinden zodat u meteen vanaf dag 1 op de juiste manier met uw pup aan de slag kunt. Zo zorgen we samen voor een goede start van baas en hond. Deze trainingen zijn vooral berust op wederzijds respect en vertrouwen.